ZO 29 OKT. • 15:00 UUR Uitverkocht
Combattimento, Daniel Rowland & Maja Bogdanovic
Angelo solitario
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:15 uur
Zowel Combattimento als Maja en Daniel waren al eerder te gast bij Dalfsen Klassiek. Op deze “Bijzondere zondagmiddag” gaat Combattimento de dialoog aan met dit befaamde strijkersduo.
€24,50 Uitverkocht
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Combattimento, Daniel Rowland & Maja Bogdanovic


Drie wervelende concerti van grootmeester Antonio Vivaldi omlijsten een bijzonder gevarieerd programma, met zowel oud als nieuw: een zelden gespeeld, meesterlijk strijksextet van Luigi Boccherini en een van die briljante concerto’s van Charles Avison naar de clavecimbelsonates van Domenico Scarlatti staan tegenover de indringende vioolmeditatie van de Letse componist Peteris Vasks en de fraaie hommage aan collega-cellisten Luigi Boccherini en Giovanni Sollima.


Daniel Rowland

werd geboren in Londen en kreeg op zijn vijfde verjaardag een viool van zijn ouders. Hij groeide op tegenover de Stiftskerk in Weerselo en studeerde bij Davina van Wely, Herman Krebbers, Viktor Liberman en Igor Oistrakh. Hij behaalde verschillende belangrijke prijzen waaronder de eerste prijs van het Oskar Back Concours in het concertgebouw in Amsterdam.


Maja Bogdanovi

werd geboren in Belgrado en studeerde in Parijs waar zij lange tijd woonde. Sinds enkele jaren is Amsterdam haar thuisbasis. Maja treedt als soliste op over de hele wereld. Als een gepassioneerd kamermusicus speelt zij vaak op toonaangevende festivals als Kuhmo, Folle Journée de Nantes, Zeister Muziekdagen en de A’damse Cello Biënnale.


Combattimento

speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek vormen de kern van het repertoire. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee. Samen vormen zij een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig, stijlbewust.


Kijk voor meer informatie op: www.dalfsenklassiek.nl

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande