ZO 07 JAN. • 15:00 UUR Klassiek
Lucie Horsch & Ramon van Engelenhoven
Fluitiste & Pianiste & Mezzosopraan
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:15 uur
Lucie Horsch kennen we van haar eerdere geweldige concert in Dalfsen als blokfluitiste met Alexandra Nepomnyashaya en Nuala Mckenna, maar op deze “Bijzondere zondagmiddag” ruilt ze haar geliefde blokfluit in voor haar stem. Zij zingt, begeleid door pianist Ramon van Engelenhoven, liederen van o.a. Debussy, Copland en Bartók.
€24,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Lucie Horsch & Ramon van Engelenhoven


Lucie Horsch

De wereld kan niet meer om blokfluitiste Lucie Horsch heen. Ooit begonnen als wonderkind won ze in 2020 de Nederlandse Muziekprijs, was ze in 2021/2022 ECHO Rising Star, en is momenteel in het bezit van de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze weet het uit haar verzameling blokfluiten te halen: oude muziek, maar ook modern klassiek, jazz, pop, volksmuziek en nog veel meer.

Maar uitzonderlijk getalenteerde musici willen ook wel eens uit de band springen. Lucie Horsch verovert de klassieke-muziekwereld met haar fabuleuze blokfluitspel. Maar ergens begon het te kriebelen. Haar hart voor muziek was groot genoeg om zich ook te bekwamen in de zang en het pianospel. Inmiddels is ze een volleerd mezzosopraan en treedt ze op in zalen als het Muziekgebouw Amsterdam en nu in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen.


Ramon van Engelenhoven

sloot in 2019 zijn Master Piano aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Frank Peters, af met een 10!
Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours (2012) en de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2013). In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev.

In 2018 nam hij voor ‘AVROTROS Klassiek Presenteert!’ een CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Tevens won  hij de publieksprijs als finalist van ‘Dutch Classical Talent’ seizoen 19/20, waarvoor hij een tournee langs vooraanstaande Nederlandse concertpodia heeft gemaakt waaronder Tivoli Vredenburg, Muziekgebouw Eindhoven en het Concertgebouw in Amsterdam.


Kijk voor meer informatie op: www.dalfsenklassiek.nl