Op dinsdagavond 23 april voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan onze website. Tijdens deze werkzaamheden is onze website mogelijk minder goed bereikbaar.
ZO 03 MRT. • 15:00 UUR Uitverkocht
Tosca Opdam & Mendelssohn Camerata
Muzikale persoonlijkheid
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:15 uur
Al op elfjarige leeftijd soleerde violiste Tosca voor het eerst met een orkest. Maar zij vestigde aller aandacht op zich toen zij in 2011 het Oskar Back Concours won. ‘Een overrompelende muzikale persoonlijkheid’ noemde de Volkskrant haar bij die gelegenheid. Sindsdien heeft Tosca Opdam wereldwijd haar viool laten horen.
€24,50 Uitverkocht
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Tosca Opdam & Mendelssohn Camerata


Tosca Opdam

Al op elfjarige leeftijd soleerde violiste Tosca voor het eerst met een orkest. Maar zij vestigde aller aandacht op zich toen zij in 2011 het Oskar Back Concours won. ‘Een overrompelende muzikale persoonlijkheid’ noemde de Volkskrant haar bij die gelegenheid. Sindsdien heeft Tosca Opdam wereldwijd haar viool laten horen. Zo trad ze op in het Amsterdamse Concertgebouw, De Doelen in Rotterdam, Carnegie Hall in New York en soleerde ze met Holland Symfonia. Ook speelde ze tijdens het Delft Chamber Music Festival, het Amsterdams Grachtenfestival en het Bevrijdingsconcert aan de Amstel.

Tosca volgde de Jong Talentklas aan het Conservatorium van Amsterdam bij Joyce Tan en Peter Brunt. Na haar studie bij Patinka Kopec aan de Manhattan School of Music, behaalde ze haar Master of Music aan de Juilliard School of Music, bij Catherine Cho en Sylvia Rosenberg.

Masterclasses met prominente musici zoals Pamela Frank, Theo Olof, Georgy Pauk, Candida Thompson, Frank Peter Zimmermann en Pinchas Zukerman brachten Tosca vele waardevolle inzichten.

Tosca staat bekend om haar creatieve en vaak multidisciplinaire programmering. Zo gaf ze een voordrachtrecital in het Van Gogh Museum en in het Lincoln Center in New York bracht ze een programma samen met het New York City Ballet. In dezelfde stad participeerde ze in een projectgroep bestaande uit musici, acteurs en ‘visual artists’ voor een bijzondere uitvoering van Messiaens Quatuor pour la Fin du Temps.

Het concert in Dalfsen zal zij met haar Ensemble spelen, meer informatie daarover en het programma volgen nog.


Kijk voor meer informatie op: www.dalfsenklassiek.nl