ZA 30 SEP. • 20:00 UUR Klassiek
Chiyan Wong & Davidsbündler Academy
Side-by-Side
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze JA
Eindtijd 21:30 uur
Het kon alleen op deze zaterdagavond… Side-by-Side: Een uniek concert, Chiyan Wong, Studenten van de “Davidsbündler Music Academy” en leden van het Concertgebouworkest spelen Mozart.
€24,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Chiyan Wong & Davidsbündler Academy

“This is how legends are made.” THE STRAITS TIMES

“Ethereal, held-breath delicacy.” THE GUARDIAN

“Mr. Wong’s playing is phenomenal. There is some exquisite between the hands.” MUSICWEB INTERNATIONALChiyan Wong

begon in zijn geboorteplaats Hong Kong met muziek maken/piano spelen en verhuisde daarna naar Engeland om zijn studies voort te zetten aan de Chetham's School of Music en het Royal Northern College of Music onder Norma Fisher. Zijn interesse in compositie leidde tot een studie bij Thomas Adès aan het Prussia Cove International Musicians Seminar en privéstudies bij Naji Hakim in Parijs. Hij studeerde af aan de Royal Academy of Music, waar hij samenwerkte met Christopher Elton.

Durf en visie in kenmerken zijn repertoire variërend van de vroege barok tot de eenentwintigste eeuw, met name door zijn interesse in de muziek van Franz Liszt en Ferruccio Busoni. Als erkenning voor zijn veelgeprezen debuut album “Liszt Transfigured” ontving hij in 2018 de prestigieuze 40e Grand Prix du Disque van de Franz Liszt Society in Boedapest. Het album bevat de operatranscripties van Liszt, voltooid en bewerkt door Wong zelf.

Wong trad op op het Hong Kong Arts Festival, Wigmore Hall Londen, het International Music Festival in Dinard, en het Singapore International Piano Festival, waar hij regelmatig te gast was. Hij trad meermaals op met het Hong Kong Philharmonic Orchestra en was in 2017 prijswinnaar van de Mozarteum International Summer Academy in Salzburg.


Davidsbündler Music Academy

Missie: toegewijde pianisten en strijkers een intensieve en innovatieve methode van klassiek muziekonderwijs op hoog niveau bieden.

Het Davidsbündler-team is een groep uitzonderlijke musici in de hedendaagse internationale concertscene. Vorig jaar lieten zij aan een nieuw centrum voor klassieke muziek in Den Haag en in het Nederlandse culturele landschap als geheel het licht zien.

Het idee van de Davidsbündler-vereniging is bedacht door Robert Schumann. In zijn geschriften waren de fictieve leden van de Davidsbündler vertegenwoordigers van een vrijgevochten, progressieve en ruimdenkende samenleving. Dit zijn de essentiële eigenschappen van echte kunstenaars en belichamen de modus operandi van onze school.

Pre-conservatorium-, conservatorium- en postdoctorale studenten zijn allemaal welkom op de academie, hoewel we geloven dat de tienerjaren een bijzonder vormende tijd zijn voor de studenten om hun volledige potentieel te bereiken. We willen graag de hoogste kwaliteit bieden aan muzikale training, optredens, side-by-side optredens met professionele musici, regelmatige masterclasses, presentaties en vraag- en antwoordsessies met vooraanstaande artiesten, artiestenmanagers, producers en opnametechnici.


Programma:

Mozart programma met pauze.


Kijk voor meer informatie op: www.dalfsenklassiek.nl

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande