ZO 11 FEB. • 15:00 UUR Uitverkocht
Britten Jeugdstrijkorkest & drie gastpianisten
Feest
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:15 uur
Loes Visser is al jaren niet alleen de dirigent maar ook de altijd drijvende kracht achter het “Britten Jeugdstrijkorkest”. Zij speelden al meermaals in Dalfsen.
€24,50 Uitverkocht
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Britten Jeugdstrijkorkest & drie gastpianisten

In Den Haag hebben de Oekraïense concertpianiste Anna Fedorova en haar man de Amerikaanse contrabassist Nicholas Schwartz, Concertgebouworkest, de “Davidsbündler Academy” opgericht. De academie biedt intensief muziekonderwijs met speciale aandacht voor jonge toptalenten. Strijkers en pianisten kunnen een jaar lang lessen nemen, maar ook masterclasses volgen, deelnemen aan kamermuziekprojecten of aankloppen voor incidentele coaching.

Ook voor muziekliefhebbers staan de deuren open. Het hele jaar door vinden concerten plaats in de muzieksalon, met ruimte voor veertig concertbezoekers. Solowerken en kamermuziek klinken in de intieme setting, zoals het repertoire oorspronkelijk ook vaak werd uitgevoerd. In september staan studenten “Side-by-Side” met top musici en als solist de pianist Chiyan Wong op ons programma.

Vandaag spelen, op initiatief van “Dalfsen Klassiek”, de drie jeugdige pianisten, leerlingen van Tatiana Abayeva van de “Davidsbündler Academy” samen met het Britten Jeugdstrijkorkest o.l.v. Loes Vissser. Een uniek concert!

En zoals altijd: Jeugd tot en met 18 jaar heeft gratis toegang tot onze klassieke concerten!


Akari Bastiaens (2013)

werd tijdens de finale van de 'Steinway Piano Competition Belgium' in Brussel door de jury beschreven als een witte raaf vanwege haar overtuigende optreden. Naast het winnen van de eerste prijs in haar categorie, mocht ze België vertegenwoordigen tijdens het 'Steinway Piano Festival' in Hamburg.
Ze volgt wekelijks lessen bij het Junior Conservatorium Maastricht en de Davidsbundler Academy in Den Haag bij inspirerende docenten zoals Borys Federov en Tatiana Abayeva.


Yulianna Beziazychna (2013)

uit de Oekraïne is pas negen jaar oud en een groot talent. Zij begon toen zij pas vijf jaar oud was met piano en kreeg de eerste lessen van haar moeder Nataliia.
Nu krijgt Yulianna les van Tatyana Abaeva aan de Davidsbündler Music Academy in Den Haag. Inmiddels won zij al vele internationale wedstrijden.


Ivan Petrenko (2008)

ook uit de Oekraïne pianist. Op 6-jarige leeftijd ging hij naar de plaatselijke kinderkunstacademie. Op 8-jarige leeftijd begon Ivan deel te nemen aan vele competities, waar hij eerste plaatsen behaalde. Zijn debuut in de internationale competities was ook al op 8-jarige leeftijd in Praag (1e prijs). Zijn optreden wordt gekenmerkt door een combinatie van briljant spel en een diep gevoel voor muziek. Ivan studeert nu aan de Davidsbündler Academie in Den Haag.


Kijk voor meer informatie op: www.dalfsenklassiek.nl

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury