ZO 01 OKT. • 15:00 UUR Muziek Gastprogrammering
Faber & De Jong
Dubbel Geluk
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:30 uur
Faber & De Jong presenteren hun nieuwe EP GELUKSVOGELS gelijktijdig met Casper de Jongs nieuwe dichtbundel HET BEGIN VAN IETS ANDERS.
Een middag vol meeslepende muziek en sprankelende, vaak ook humoristische poëzie. Met medewerking van Jerry Hoekman (gitaar en mandoline), Mario Meijer (bas) en Mark Eeftens (drums).
De dichtbundel is na afloop verkrijgbaar in de foyer.
Faber & De Jong spelen op festivals, in theaters, boekhandels, bibliotheken en huiskamers: “eerst stemmen ze de gitaren, dan pakken ze je hart”.
Video’s en info op www.faberendejong.nl
Ticket inclusief drankje na afloop.
€12,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Faber & De Jong

Geluksvogels, de nieuwe EP van Faber & De Jong. 

Geluksvogels is de studioregistratie van zeven nummers uit het theaterprogramma De avond van het geluk. Geluksvogels verkent nieuwe muzikale wegen. Van dromerig en mysterieus naar swingend en hilarisch. Van het verstilde Septemberliedje naar de boogie van Spreeuw de lente!Het beruchte Eerste kus (over een vakantieliefde in Duitsland) klonk nooit eerder zo onschuldig… Met medewerking van Jerry Hoekman (mandoline), Mario Meijer (bas) en Mark Eeftens (drums). 

Steven Faber, gitaar en compositie  

Steven Faber (Waddinxveen, 1972) studeerde aan het conservatorium in Zwolle en werkt als gitarist met o.a. Jazzwise. Ook is hij redacteur van het magazine Gitarist en oprichter van Gitaarschool Apeldoorn. Steven is een jazz- en bluesgitarist die graag nieuwe genres verkent. Met dichter Casper de Jong maakt hij sinds 2005 poëziemuziekprogramma’s voor huiskamers, festivals en kleine podia. Eerdere programma’s waren Stop de klok, Lopen op de evenaar en Spookrijders. In 2012 verscheen hun cd Vluchtstrook.

Casper de Jong, tekst en stem 

Casper de Jong (Jayapura, 1961) studeerde Nederlands en werkt bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in De Wieden. Zijn eerste bundel Brieven van onderweg verscheen in 1996. Daarna volgden Tijd duurt nooit zo lang, Instructies voor hoe het verder moet, Spookrijders, Liefdes van een luie man en De dag dat ik gelukkig werd. Werkt regelmatig samen met beeldend kunstenaar Bert-René Brinkman. Zijn gedichten zijn muzikaal, toegankelijk, soms ontroerend en vaak humoristisch. Poëzie moet je vooral horen. Daarom is een optreden met Steven Faber altijd een feestje.

Het begin van iets anders (2023) 

Ingmar Heytze: ‘Deze bundel van Casper de Jong is een verdieping van eerder werk. Dichten is levenslang leren. Dat zie je in deze gedichten terug. Wat blijft is de kernachtigheid en het beeldend vermogen. De gedichten omarmen het leven, maar er zit ook altijd iets van melancholie in. Zoals in Oude liefde: ‘Ik dacht dat je me teruggegeven had aan de tijd.’ De lente is niet alleen mooi en nieuw, maar roept ook de vraag op wat er verloren ging. De dichter heeft beloofd na deze bundel te kappen. Laat dat in godsnaam niet waar zijn”. 

Fotografie: Dirk Schreuders.

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande