Op dinsdagavond 23 april voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan onze website. Tijdens deze werkzaamheden is onze website mogelijk minder goed bereikbaar.
ZO 03 NOV. • 14:30 UUR Muziek
Lazy Jazzy Sunday Afternoon
Aanvang 14:30 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze JA
Eindtijd 16:45 uur
Zondagen en jazz, gaan prima samen was vorige editie de conclusie. Wees daarom welkom op de tweede Lazy Jazzy Sunday Afternoon. De theaterzaal wordt met tafeltjes, stoelen en statafels weer helemaal omgetoverd tot loungeclub. En met SPOOK en Stockholm Jazz Connection is ook de line-up zeer verrassend.
€17,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Lazy Jazzy Sunday Afternoon

Na het overweldigende succes van vorig jaar, wordt zondag 3 november de Stoomfabriek opnieuw ingericht als lokale jazzclub. Met tafeltjes en stoelen, plus statafels en een dansvloertje kunnen de beide bands SPOOK (genuine jazz infused poprock) en Stockholm Jazz Connection, hun jazzy klanken over de liefhebbers uitstrooien.

In 2002 bracht SPOOK het album Colors uit dat lovende recensies ontving in de vooraanstaande muziektijdschriften. SPOOK tourde enkele jaren in Europa. In 2007 werd na een sabbatical de akoestische “EP SPOOK Live” uitgebracht. Daarna was het even stil rond de band. Singer/songwriter Marijn Ooijman – ook bekend als uitgever van de Blueskrant- komt in 2020 weer samen met gitarist Jeffrey Hurkens om oude SPOOK-songs te archiveren en de energie kwam weer terug. Met bassist Pieter Wielaard en percussionist Armein Broer van Dijk, is er in het voorjaar van 2022 nieuw leven geblazen in de prachtige songs van SPOOK, met de nodige optredens tot gevolg. Tevens is er gewerkt aan nieuw materiaal dat in 2024 zal worden uitgebracht.

Stockholm Jazz Connection is een jazztrio van muzikanten rond de Zweedse zangeres uit Östersund; Anne-Lie Persson. Al jong is ze geïnteresseerd in het maken van muziek, speelt hobo, en gaat vanaf de middelbare school zingen in bandjes. In 1992 komt ze naar Nederland, waar ze gaat studeren aan het Prins Claus Conservatorium. De combinatie van het zijn van een Zweedse en het zingen van jazzmuziek geeft Stockholm Jazz Connection een unieke kans om de Zweedse jazzstijl die wereldwijd wordt bewonderd gedegen uit te voeren. Marco Kerver op contrabas en toetsenist Tony Hoyting, die beiden ook op het conservatorium afgestudeerd zijn, maken dit trio kompleet. Samen bieden ze een prachtig beeld van hoe de Zweedse jazz rond de jaren 50 & 60 van de vorige eeuw was.

Met dank aan Noggus & Noggus Dalfsen zullen er weer zitjes gecreëerd gaan worden en er zijn ook statafels voor zij die liever en kunnen staan. Natuurlijk is er tijdens de voorstellingen gelegenheid om een drankje aan de bar te gaan halen.

Er zullen een beperkt aantal tickets te koop zijn, dus reserveer op tijd.