Op dinsdagavond 23 april voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan onze website. Tijdens deze werkzaamheden is onze website mogelijk minder goed bereikbaar.
VR 03 MEI • 20:00 UUR Film
Living
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:45 uur
Londen, 1953. De op-en-top Britse kantoorklerk Mr Williams is een ervaren ambtenaar bij de wederopbouw van het Verenigd Koninkrijk na de Tweede Wereldoorlog. Alles draait hem om vakkundig papierwerk. Hij werkt al meer dan dertig jaar op dezelfde afdeling en voert eigenlijk bijzonder weinig uit op zijn kantoor.
Aan echte stadsontwikkeling komt de afdeling maar zelden toe, totdat er plotseling iets verandert. Nadat Williams van de dokter hoort dat hij maagkanker heeft en binnenkort zal overlijden, neemt hij een besluit.
Hij probeert wanhopig de verloren tijd in te halen. Om te ontdekken dat hij geen idee heeft hoe.
€7,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Living

Als weduwnaar verbergt hij de toestand voor zijn volwassen zoon en brengt een avond van losbandigheid door met een bohemien schrijver in Brighton en verschijnt uitzonderlijk niet op kantoor. Nadat hij voormalig collega Margaret (Aimee Lou Wood) ontmoet die hem inspireert om betekenis te geven aan zijn resterende dagen, probeert Williams een bescheiden bouwproject te redden van de bureaucratie. Zijn omgeving merkt de verandering op, fluistert erover, maar niemand benadert hem, bang om over de schreef te gaan.

Dat laatste is tekenend voor de tijdsgeest die de film wegzet. Iedereen houdt elkaar scherp in de gaten, roddelt over elkaar en doet zelf erg zijn best om aan allerlei ongeschreven maar onverbiddelijke regels te voldoen.
Fraaie, ingehouden remake van de Japanse klassieker Ikiru (1952) van Akira Kurosawa door de Zuid-Afrikaanse filmmaker Oliver Hermanus (Skoonheid). Met fantastische hoofdrol van Bill Nighy, die Mr Williams (we horen nooit zijn voornaam) met precies de juiste mix van wanhoop en waardigheid speelt.

Drama, Verenigd Koningrijk, 2022, 102 min.
Regie: Oliver Hermanus
Met o.a.: Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke, Alex Sharpe, Adrian Rawlins