ZA 26 OKT. • 20:00 UUR Muziek
Faber & de Jong
De Avond van het Geluk
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:30 uur
FABER & DE JONG: DE AVOND VAN HET GELUK Met een vleugje Cuba. Gitarist Steven Faber en taalkunstenaar Casper de Jong brengen een humoristisch en soms ontroerend programma over geluk, de liefde (“We zijn het eens, het is gedoe”) en de zin en onzin van het leven. Het thema van de avond is ontleend aan Caspers dichtbundel ‘De dag dat ik gelukkig werd’. Over deze bundel schreef Ingmar Heytze: “kan ook bij de lezer geluksgevoelens teweegbrengen”. Een bijzonder onderdeel van de Avond van het geluk gaat over een uit de hand gelopen reis naar Cuba. Op de Cubaanse son van Stevens gitaar loop je ‘op de klik van je hak en de bas van je pas’ door de straten van Havana. Ook vertelt Casper over zijn ontmoeting met de legendarische en beruchte Carilda Oliver Labra, de grand old lady van de Cubaanse poëzie.
€15,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Faber & de Jong

Op 1 oktober 2023 speelden Faber & De Jong eerder in De Stoomfabriek bij de presentatie van hun EP ‘Geluksvogels’, te beluisteren op o.a. Spotify. 
Faber & De Jong: “eerst stemmen ze de gitaren, dan pakken ze je hart”. www.faberendejong.nl 

Steven Faber, gitaar en compositie
Steven Faber (Waddinxveen, 1972) studeerde aan het conservatorium in Zwolle en werkt als gitarist met o.a. Jazzwise. Ook is hij redacteur van het magazine Gitarist en geeft hij gitaarles in Apeldoorn. Steven is een jazz- en bluesgitarist die graag nieuwe genres verkent. Met Casper de Jong maakt hij sinds 2005 poëziemuziekprogramma’s voor huiskamers, festivals en kleine podia. Eerdere programma’s waren Stop de klok, Lopen op de evenaar en Spookrijders. In 2012 verscheen hun cd Vluchtstrook, in 2023 de EP Geluksvogels. 

Casper de Jong, tekst en stem
Casper de Jong (Jayapura, 1961) studeerde Nederlands en werkt bij Natuurmonumenten in De Wieden. Zijn eerste bundel Brieven van onderweg verscheen in 1996. Daarna volgden Tijd duurt nooit zo lang, Instructies voor hoe het verder moet, Liefdes van een luie man en De dag dat ik gelukkig werd. Zijn gedichten zijn muzikaal en toegankelijk en moet je vooral horen. Een optreden van Faber & De Jong is altijd een feestje. 

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande