ZO 06 OKT. • 15:00 UUR Muziek
All Times Bigband & Leah Kline
Leah Sings the all times Swings
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:15 uur
Leah Sings the All Times Swings! De All Times Bigband komt naar Dalfsen met de fantastische zangeres Léah Kline. Deze jazz zangeres met Amerikaans/Nederlandse roots brengt de muziek van o.a. Ella Fitzgerald en andere geweldige songs van de Great American Songbook. De All Times Bigband uit Harderwijk swingt met geweldige nummers van o.a. John Clayton, Peter Herbholzheimer, Oliver Nelson en Sammy Nestico. Een heerlijke middag genieten van onvervalste swingende Bigband muziek met de warme jazzy stem van zangeres Léah Kline!
€20,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING All Times Bigband & Leah Kline

Leah Kline is dichteres, tekstschrijver, zangeres en een ervaren podiumartiest die zich op elk podium thuis voelt. Muziek, dans, drama en kleinkunst, radio, TV en film, festivalpodia, muziektheater en concertzalen. …het podium is haar speeltuin. Haar liefde voor muziek ligt in de speelse co-creatie die zo verbonden is met jazz muziek. Ze gaf concerten in Europa, Azië en de VS en verleende met haar warme stem haar medewerking aan talloze projecten. 

Met half Amerikaanse/half Nederlandse roots begon ze haar jazzcarrière in Los Angeles (VS), maar verhuisde in 2000 naar Amsterdam. Na haar eerste twee albums kreeg ze het predicaat “een van de Top500 Jazzzangers” in het boek: The Jazz Singers – de ultieme gids en werd ze door BUMA/STEMRA uitgeroepen tot veelbelovende artiest. Ze werkte in totaal mee aan 9 CD’s die de grote verscheidenheid aan kleuren van haar stem laten zien. Die stem leent zich ook zeer goed voor het klassieke jazzgeluid. Ze heeft een beetje Ella Fitzgerald, Gretchen Parlato, Nancy Wilson, Jill Scott en Natalie Cole in zich. Met haar gevoel voor timing, frasering, speelse aanwezigheid en interpretatie van de tekst betovert Leah Kline haar publiek wanneer zij op het podium staat.

“Ze is een geweldige zangeres die jazzgevoeligheid en avontuur in alles wat ze zingt brengt.”  

~ Scott Yanow (LA-jazzcriticus - Auteur van de Jazz Singers - de ultieme gids)

All Times Bigband

De All Times Bigband is opgericht in 1982 en heeft in zijn ruim 40-jarig bestaan vele hoogtepunten gekend. O.l.v. dirigent/trombonist Peter Poel werd een eerste CD opgenomen. Er volgden nog 2 CD’s met dirigent/trombonist Pieter van den Dolder die na een aantal jaren afwezigheid weer voor het orkest staat. Onder zijn leiding is het orkest bezig aan een revival van de fantastische bigband swing muziek. Het 17-koppige orkest wordt ook wel de meest swingende bigband van de Veluwe genoemd. 

Regelmatig zoekt het orkest samenwerking met professionele jazz musici, ter inspiratie en om een bepaald thema muzikaal uit te werken. Zo werd o.a. samengewerkt met vocalisten Anna Serierse, Philip Paar en Deborah Carter en instrumentalisten René ten Cate, Martijn Luttmer en Sjoerd Dijkhuizen. Maar ook op festivals in de regio en op feesten is het orkest een graag geziene gast. ‘Swing’ is de basis, maar daar kun je veel kanten mee op. Music of All Times dus! Boekingen en info: www.alltimesbigband.nl.

Pieter van den Dolder

Trombonist en dirigent Pieter van den Dolder leidt de All Times Bigband. Hij was trombonist bij diverse radio- en televisieorkesten waaronder de legendarische Skymasters. Ook speelde hij in The Glenn Miller Memorial Orchestra, The Dutch Jazz Orchestra, de Midland Big Band, en The Netherlands Concert Jazz Band. Bigbandmuziek kent voor hem weinig geheimen. Pieter heeft concerten gespeeld en opnamen gemaakt met artiesten als: Peter Herbolzheimer, Patricia Paay, Lee Towers, Anita Meijer, René Froger, Shirley Bassey, Billy Preston, Ernst Daniël Smit, Marco Bakker en vele anderen. Hij is een echte specialist in het bigband swing/jazz repertoire, maar beheerst ook andere stijlen heel goed. Naast zijn studie Uitvoerend Musicus (UM) op trombone studeerde Pieter van den Dolder directie bij Jan Stulen. Hij is ook dirigent van de Laundry Bigband, zijn eigen Las Vegas Show- c.q. String Orchestra en diverse koren.



In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande