VR 13 SEP. • 20:00 UUR Film
Le Pot-au-Feu
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 22:15 uur
Le Pot-au-Feu is een verrukkelijke zinnenprikkelende film, met een fantastische Juliette Binoche in de hoofdrol. Alleen al de openingsscène is onvergetelijk: veertig minuten lang kijken we naar hoe chef Eugénie (Juliette Binoche) een meergangenmenu bereidt voor de kasteelheer (Benoît Magimel), die al jaren smoorverliefd op haar is.
Dat liefde door de maag gaat weten we natuurlijk allemaal, maar het werd zelden zo subliem in beeld gebracht. Kortom: een heerlijke film om het filmprogramma van dit nieuwe seizoen mee te openen.
€7,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Le Pot-au-Feu

De regieprijs ging in Cannes dit jaar naar deze ingetogen en tegelijk uitbundige film over de bijzondere relatie tussen een fijnproever en zijn kok. Kookkunst als metafoor voor het leven. Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren.

In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Eugénie vervult al zo’n twintig jaar alle culinaire wensen van haar heer Dodin en soms delen ze het bed. En nog steeds tasten ze met een glimlach elkaars gevoelens af. Niet voor het eerst vraagt Dodin of Eugénie toch misschien zou willen trouwen? Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

Frankrijk, 2023, 130 min.
Regie: Anh Hung Tran
Met o.a. Juliette Binoche, Benoit Magimel


In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury