VR 25 OKT. • 20:00 UUR Film
Bob Marley: One Love
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:45 uur
One man. One message. One revolution. One legend.
Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek.
Geproduceerd in samenwerking met de familie Marley, met Kingsley Ben-Adir als de legendarische muzikant en Lashana Lynch als zijn vrouw Rita. De film strijkt de boel hier en daar wat glad, maar benoemt nog wel de niet geringe buitenechtelijke activiteiten van de Jamaicaan.
€7,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Bob Marley: One Love

Na Freddie Mercury (Bohemian Rhapsody) en Elton John (Rocketman), artiesten over wie al onvervalste blockbusters zijn gemaakt, heeft ook Bob Marley nu zo’n Hollywoodbehandeling gekregen. Anders dan die twee van a tot z vertelde filmhits kiest Bob Marley: One Love voor een intrigerende uitsnede: het jaar (en wat maanden) waarin de politieke situatie van Marleys geboortegrond, zijn muzikale carrière en persoonlijke gezondheid op een kruispunt komen te staan.

In 1976 beweegt Jamaica zich richting een burgeroorlog, als twee politieke partijen elkaar naar het leven staan en gangsters zich met de strijd bemoeien. Marley profileert zich als non-politieke verbinder, wordt desalniettemin thuis beschoten en wijkt omwille van zijn veiligheid uit naar Londen. Daar sleutelt hij, onderbroken door partijtjes voetbal in het park en onder het genot van de heilige ganja, aan Exodus, het album dat zijn positie als wereldwijde superster voorgoed zal bestendigen.

Op de titelrol staan diverse Marley-kinderen en weduwe Rita Marley als producent vermeld. Zij stelden Reinaldo Marcus Green aan voor de regie, de Amerikaan die met King Richard eerder een doortimmerd drama maakte over het leven van de vader en tenniscoach van de zusjes Venus en Serena Wiliams.

Behalve voor Bob richt Bob Marley: One Love tevens een monument op voor achtergrondzangeres, echtgenote en producent Rita. Het is de enige meer bezielde bijrol, met sterk stil spel van actrice Lashana Lynch. 

USA, 2023, 107 min.
Regie: Reinaldo Marcus Green
Met o.a.: Kingsley Ben-Adir  en Lashana Lynch.

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande