ZO 09 FEB. • 15:00 UUR Klassiek
Arethusa Quartet
Mystiek!
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:45 uur
Het Arethusa Quartet werd opgericht in 2023 en verenigt de vier internationaal gerenommeerde musici met zowel een achtergrond als solist als in wereldberoemde kamermuziekgroepen. Nadat ze op talloze festivals het podium hadden gedeeld, ontwikkelden ze een diepe vriendschap, verbonden door hun complementaire passies en idealen, en besloten ze deze dynamische en unieke groep te creëren.
€24,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Arethusa Quartet

Dana Zemtsov – altviool
Maja Bogdanovic – cello
Floor Le Coultre – viool en altviool
Daniel Rowland – viool

Het Quartet ontleent zijn naam aan de mythische, magische waternimf genaamd Arethusa, die begeerd wordt door allerlei goden en halfgoden. Eén van die halfgoden, Alpheus, ziet haar in het water en probeert haar te vangen. Op het moment dat hij denkt dat hij haar heeft, verandert ze zelf in water en wordt ze één met de natuur. Ze is onbereikbaar voor de handen van de halfgod. Dit concept van verlangen kan ook worden toegepast op kunst en op muziek in het bijzonder. Het is prachtig onbereikbaar. Het is onmogelijk te bevatten. En als je denkt ‘nu heb ik het!’, dan is het al weg.

Daniel, Floor, Dana en Maja combineren grote fantasie, creativiteit en avonturen in hun concerten. Hun betoverende intensiteit komt voort uit het feit dat ze altijd ‘in het moment’ zijn tijdens het spelen van muziek.

Meer informatie over het programma, de musici en het Arethusa Quartet vindt u op dalfsenklassiek.nl


In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande