ZA 16 NOV. • 20:00 UUR Film
Neem Me Mee
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:45 uur
De laatste keer dat Renée Soutendijk en Jeroen Krabbé samen in een film speelden, is veertig jaar geleden in De Vierde Man. Alleen al om die reden zou je Neem me Mee moeten zien. Twee van de grootste acteurs van de laatste 50 jaar vormen in de film een liefdevol echtpaar Joep en Nienke. Hij is uitbehandeld, zij verzorgt hem. Ze maken nog één keer een mooie reis, omdat hij het zo graag wil.
Neem Me Mee speelt zich af tijdens een seniorenreis naar Zuid-Frankrijk en laat op mooie, maar ook humoristische wijze zien waar je mee te maken krijgt als je ouder wordt.
€7,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Neem Me Mee

Terwijl de horizon verandert, krijgen de zes reisgenoten te maken met nieuwe ontmoetingen, onzekerheden, verliefdheid, vastgeroeste gewoontes, afscheid nemen en omgaan met veranderingen. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs die de organisatie zwaar onderschat heeft. Als de reis vordert en het gezelschap elkaar beter leert kennen, ontstaat er toch een mooie vriendschap tussen de reisgenoten.

De melancholische en beeldschone titelsong van André van Duin, die Charles Aznavour's Emmenez-moi voor het liedje heeft hertaald, leidt een film in waarin we veel oude bekenden tegenkomen. De film heeft acteurs in huis waar je alleen maar voor kan applaudisseren, zoals een zeer kwetsbare rol voor Jeroen Krabbé en lieve rol voor Renée Soutendijk: twee grote namen in de acteerwereld die gelukkig weer eens samen op het witte doek te zien zijn. Neem Me Mee is een meeslepende, vriendelijke maar ook imponerende reis die veel levenslessen in zich heeft, maar nooit overdreven wordt. Een optimistisch verhaal met een klein gouden randje.

Nederland, 2023, 104 min.
Regie: Will Koopman
Met o.a. Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk, Olga Zuiderhoek, Kees Hulst.

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande