Op dinsdagavond 23 april voeren wij onderhoudswerkzaamheden uit aan onze website. Tijdens deze werkzaamheden is onze website mogelijk minder goed bereikbaar.
WO 22 MRT. • 20:00 UUR Film
Kom hier dat ik u kus
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 22:00 uur
Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven.
€19,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Kom hier dat ik u kus

Deze avond wordt georganiseerd door de Soroptimistenclub Isalania Zwolle-Kampen. Dat is een club voor vrouwen, door vrouwen, met vrouwen. Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, het optimale, nastreven. Hun doelstelling is om vrouwen en meisjes over de gehele wereld te helpen om hun positie te verbeteren en hen betere kansen te geven op een succesvolle toekomst. De opbrengst van deze avond gaat naar een van de clubprojecten, het Harriet Tubman Huis. Dit is een kleinschalige, persoonlijke opvang die tijdelijk onderdak en begeleiding biedt aan ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen in afwachting van een verblijfsvergunning.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

De roman ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op de Beeck werd binnen een week na verschijning een bestseller en won diverse prijzen. De verfilming die tijdens het Nederlands Film Festival de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek kreeg uitgereikt, is het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden die eerder internationaal furore maakten met de documentaire Ne me quitte pas die met een Gouden Kalf werd bekroond.

België en Nederland, 100 min.

Regie: Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden

Met: Tanya Zabarylo, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Tijmen Govaerts.