VR 29 SEP. • 20:00 UUR Film
Good luck to you, Leo Grande
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:45 uur
Nancy Stokes, een gepensioneerd lerares en weduwe, smacht naar een avontuur, een connectie en naar seks, goede seks. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande.
€7,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Good luck to you, Leo Grande

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. In een anonieme hotelkamer ontmoeten Leo en zij elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

Soms heeft een film niet meer nodig dan één locatie en twee acteurs om de kijker van begin tot eind te blijven boeien. Tweevoudig Oscarwinnares Emma Thompson steelt de show in deze spraakmakende komedie, die veel meer is dan alleen dat. In de vaardige handen van scenarioschrijfster Katy Brand en regisseuse Sophie Hyde, maar zeker ook dankzij Thompsons tegenspeler Daryl McCormack, verandert het op zich banale gegeven in een blauwdruk van seks en ouder worden in onze huidige tijd. Good Luck to You, Leo Grande is grappig, ontroerend, sexy, moedig én ondeugend op een manier zoals alleen de Britten dat kunnen en zou Emma Thompson zomaar eens haar derde Oscar kunnen opleveren.

Komedie / Drama, 97 minuten
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Regie: Sophie Hyde
Met o.m.: Emma Thompson, Daryl McCormack en Isabella Laughland

In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande