ZO 08 OKT. • 15:00 UUR Klassiek
Lisa Jacobs & The String Soloists
Italiaanse Dromen
Aanvang 15:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 16:15 uur
Lisa is met haar Ensemble alweer voor de derde keer te gast bij “Dalfsen Klassiek”! Italiaanse dromen, een virtuoos programma met uniek repertoire en eigen bewerkingen.
€24,50 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING Lisa Jacobs & The String Soloists


Lisa Jacobs

Beeldschoon, gracieus en spatzuiver, De Volkskrant Een violiste om direct te omarmen, Klassieke Zaken Sensual allure in Jacobs’s deeply felt, beguilingly phrased readings, BBC Music Magazine Lisa is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, virtuoze spel, verrassende programma’s en podiumpresentatie in combinatie met haar doorleefde muzikaliteit.


The String Soloists

het dynamische internationale strijkersensemble, bestaat uit 12 strijkers die concerteren onder de bezielende leiding van violiste Lisa Jacobs. De keuze zonder dirigent te spelen vergt een grote inzet van alle musici afzonderlijk. Het ensemble bestaat dan ook uitsluitend uit musici die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist. De individuele solistische kwaliteiten van de musici staan garant voor spetterende performances en hun optredens worden daarnaast getypeerd door hun technische perfectie en meeslepende muzikaliteit. Sinds zijn oprichting in 2015 heeft het ensemble reeds opgetreden in alle grote concertzalen van Nederland en maakte het tournees door heel Europa.


Programma:

“Een waterval van duizelingwekkende noten en spitse ritmes

Vervlochten met de lach van muzikale bewondering

Duister in de dieptes, angstaanjagend in het bovenmenselijk besef

Met elkaar wedijverend op weergaloze hoogten

Warmhartig verstild in haar herinnering, of was het toch een droom?”

(Lisa Jacobs, 2022)


  • Giuseppe Tartini – Duivelstriller voor viool en strijkers
  • Ottorino Respighi/Lisa Jacobs – Notturno voor strijkers
  • Pyotr Ilyich Tchaikovsky – Souvenir de Florence


Kijk voor meer informatie op: www.dalfsenklassiek.nl