VR 27 SEP. • 20:00 UUR Film
The Great Escaper
Aanvang 20:00 uur
Locatie Theater de Stoomfabriek
Pauze NEE
Eindtijd 21:45 uur
Een heerlijke Britse feelgood film!
Michael Caine is nors en hartverscheurend in dit avontuur van een veteraan, wiens grote wens is zich nog eenmaal bij collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandie ter herdenking van hun gevallen kameraden.
Op de veerboot naar Normandië ziet de Engelse oorlogsveteraan Bernard ‘Bernie’ Jordan met grote ogen de kustlijn opdoemen. Wéér volgt een flashback naar het moment waarop hij met zijn kameraden van de Royal Navy in een spervuur van Duitse artillerie het strand op rende.
Een ontroerend verhaal en geweldige vertolkingen van Michael Caine en Glenda Jackson versterken dit melancholische, levensechte verhaal over de escapade van een gepensioneerde in Frankrijk.
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Met top-acteur Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in haar laatste rol voor haar dood in 2023.
€7,00 Bestel kaarten
UITGEBREIDE OMSCHRIJVING The Great Escaper

The Great Escaper is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan ( Michael Caen) die op 89-jarige leeftijd de boot miste toen het ging om de aanmelding voor het bijwonen van de 70-e verjaardag van de D-day landingen in Normandië. Aangemoedigd door zijn vrouw Rene ( wijlen Glenda Jackson) besluit hij de reis op eigen kracht te maken, waarbij hij ontsnapte uit het verzorgingstehuis om dus naar de herinnerings-dag in Normandië te gaan en zijn essentiële spullen in een blauwe zak meenam.

Het uitgangspunt van dit levensechte gepensioneerde-avontuur lijkt op maat gemaakt voor een zacht komische behandeling op het grote scherm. Maar dit inspirerende verhaal vertelt niet alleen het verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma’s. Het avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene, die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur. Michael Caine en Glenda Jackson doen met verve wat van hen wordt verwacht: montere oudjes spelen. Ze kibbelen, maar altijd met een zorgzame ondertoon waarin hun diepe verbintenis doorklinkt; hun koppigheid kan net niet hun hulpbehoevendheid maskeren; en opde juiste momenten komen ze dan toch weer opmerkelijk uit de hoek.

Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2023, 97 min.
Regie: Oliver Parker.
Met o.a.: Michael Caine (90) in de hoofdrol en Glenda Jackson in haar laatste rol voor haar dood in 2023.


In de spotlights
Muziek
za 23 nov. 2024 The Eagles Legacy
Muziek
za 22 mrt. 2025 QUEEN Tribute! Bij Mother Mercury
Spreker
za 02 nov. 2024 Ladiesnight: Live kletsen met Deb's Debby van der Zande